"Дунав - река сарадње" 2017. г.

Парламент у акцији

На позив општине Земун, чланови Ученичког парламента су заједно са наставником Драгољубом Илином  22. 9. 2017. присуствовали Међународном научном форуму „Дунав река сарадње“. Ове године конференција се реализује под називом „Вода и културна баштина“. Канцеларија младих општине Земун, уз обележавање Дана европске културне баштине и Светског дана река, имала је за циљ да овом приликом промовише пројекте у области одрживог коришћења природних ресурса и културно-историјских ресурса дуж реке Дунав.

Након конференције која је одржана у свечаној сали општине Земун ученици су упознати са неким од знаменитости нашег града као што су Завичајни музеј Земуна, Дом ваздухопловства и занимљивоствима везаним за Градски парк. Предавању је присуствовало седам чланова Ученичког парламента.

Парламентарци су се показали достојним свога звања и надамо се да ће и убудуће школу „Петар Кочић“ представљати на достојан начин.

dragoljub1  dragoljub

                                                                                                                                                          Драгољуб Илин, професор историје 

Наградна вожња бродићем

Дана 12.06.2014. један број ученика наше школе је провео диван дан на броду, пловећи Савом и Дунавом. Пловидба је организована за ученике 7/1 који су у акцији прикупљања секундарних сировина били најуспешнији, за ученике који су награђени на општинском, градском или републичком такмичењу, за представнике Ученичког парламента и за ученике који су показали изузетно ангажовање у активностима реализованим у оквиру професионалне оријентације. Са децом су били наставници Мира Ђого, Мирјана Томић, Никола Медић, педагог Тијана Павловић и психолог школе Николина Шарац. Ученици су пуни лепих утисака успешно завршили и ову школску годину.

                                                                                                                                                 Николина Шарац, психолог